Peeling-ul chimic este o procedura de lezare partiala si controlata a pielii, cu ajutorul substantelor chimice, care va genera exfolierea. Peeling-ul chimic este o „arma” foarte eficienta in tratarea diverselor afectiuni ale pielii, dar doar daca se afla in mainile cui trebuie. Experienta si pregatirea esteticianului care realizeaza peeling-ul chimic sunt foarte importante. Aceasta procedura prezinta multiple riscuri si complicatii. Iti spunem totul despre procedura si despre cel mai bun curs de peeling chimic in Bucuresti.
Daca procedura nu este efectuata corect sau substantele chimice nu sunt alese in functie de indicatia pentru care se realizeaza peeling-ul, atunci lezarea pielii nu va fi atat de controlata pe cat ne dorim. In acest caz, arsura produsa poate fi mai profunda. Timpul de vindecare al pielii va fi automat extins si exista chiar posibilitatea de aparitie a defectelor de pigmentare. De asemenea, pot aparea reactii alergice, infectii, crapaturi sau herpesuri, pe care doar un tehnician bine pregătit le poate gestiona.
Contraindicatiile peelingului chimic
Procedura are si contraindicatii foarte important de luat in seama atunci cand alegem tipul de peeling potrivit clientei. Acesta poate fi mai superficial sau mai profund.
Indicatii post-procedura
Eficacitatea peeling-ului si scaderea riscului de aparitie a complicatiilor depinde si de indicatiile post-procedura.
Clienta trebuie sa fie bine informata de catre persoana care ii realizeaza peeling-ul chimic. Trebuie sa inteleaga evolutia post-procedura, adica modificarile normale la care sa se astepte in urmatoarea perioada. Este absolut necesar sa respecte intocmai protocolul de ingrijire. Astfel, atunci cand paraseste cabinetul, ea sa stie clar ce trebuie sa faca si ce nu are voie sa faca.
In functie de profunzimea peeling-ului, pielea va necesita un timp de refacere in care este exclus sa fie expusa la radiatii UV, motiv pentru care procedura se realizeaza doar in sezonul rece, iar clienta nu are voie sa aplice anumite produse care ar sensibiliza tenul si mai mult. In plus, aceasta trebuie sa fie informata sa evite scarpinarea, frecarea sau smulgerea cojilor care se formeaza in procesul de exfoliere, pentru a evita aparitia petelor sau cicatricilor.
Curs de peeling chimic in Bucuresti
Pentru a te asigura ca oferi clientelor tale cele mai bune tratamente, invata de la profesionisti desavarsiti. Teoria si practica sunt in egala masura importante, asa ca un astfel de curs trebuie sa le contina pe amandoua. In cadrul Scolii de Cosmetica, acest curs este sustinut de dr. Manuela Ravescu, medic dermatolog. Afla detaliile in Curs Peelingul Chimic in Dermato-Cosmetica.