Ce nu face niciodata un profesionist in cosmetica: 5 reguli esentiale

profesionist in cosmetica

O pregatire serioasa, un bagaj solid de cunostinte si o practica bazata pe dezvoltare profesionala continua sunt cheia succesului in orice meserie, asa ca e valabil si pentru cea de cosmetician. Sigur ca putem sa ne jucam oricand cu informatiile si tehnica, atat timp cat cunoastem foarte bine ceea ce facem. Totusi, iata 5 lucruri pe care nu trebuie sa le faca NICIODATA un profesionist in cosmetica.

Fara proceduri care nu tin de meseria de cosmetician

Nu realiza proceduri injectabile pe care le pot efectua doar medicii dermatologi sau chirurgii esteticieni. Un specialist in cosmetica NU poate dobandi intr-un curs de calificare in cosmetica informatiile necesare injectarii cu acid hialuronic sau toxina botulinica, la baza carora stau cunostinte pe care le dobandeste un medic in ani de facultate. Acesta stie cum si unde sa injecteze si poate preveni aparitia complicatiilor, dar si o rezolvare eficienta a lor. De asemenea, anumite proceduri necesita un mediu steril, iar cabinetul cosmetic nu este gandit in asa fel.

Nu folosi aparate sau produse pentru care nu ai fost pregatit(a)!

Fiecare aparat trebuie folosit conform unui protocol. Trebuie respectati anumiti pasi, setat aparatul in mod corect, adaptat clientilor si manevrat corespunzator pentru a obtine cele mai bune rezultate. Este foarte important sa cunosti durata unei sedinte, intervalul dintre sedinte, senzatiile normale si ingrijirile post-procedura. Esential este si sa cunosti contraindicatiile si sa eviti folosirea aparatului pentru clienti care prezinta riscuri.

curs pregatire cosmetica

Toate informatiile se dobandesc fie la cursul de calificare in cosmetica, fie la cursul de specializare. Este OBLIGATORIU sa le folosesti doar daca esti pregatit(a) in acest sens.

Fara proceduri care nu sunt potrivite clientului

Unii clienti pot solicita proceduri care nu li se potrivesc, moment in care trebuie sa le convingi ca nu este cazul, fara a-i deranja sau a le face sa se simta inconfortabil. Ii poti explica ca o decizie pripita ii poate afecta aspectul pentru o perioada lunga de timp.

In plus, daca faci un compromis si realizezi procedura, trebuie sa fii constient(a) ca rezultatul te va reprezenta si in fata altor potentiali clienti. Asadar, este bine sa te folosesti de cunostintele tale si sa ii propui terapii combinate, cu rezultate adaptate pielii. Pentru asta, trebuie sa fii mereu la curent cu noutatile si sa iti imbunatatesti constant tehnica si tratamentele pe care le realizezi.

Cum sa nu ai un comportament neprofesionist.

Ce inseamna asta? Atentie la modul de adresare si adapteaza-l relatiei pe care o ai cu clientul! De asemenea, discutiile din timpul tratamentului trebuie sa fie din aria profesionala, legate de terapii si solutii pentru tenul clientei, nicidecum despre probleme personale. Tot aici intra si folosirea produselor de calitate, in termen de valabilitate si a materialelor de unica folosinta. In plus, ai grija la tinuta! Nu lucra in hainele de zi cu zi, ci doar in UNIFORMA! Toate acestea tin de eticheta in cosmetica si se invata in timpul cursului de calificare.

Interzis tratamentelor realizate in afara cabinetului de cosmetica

Incaperea pentru cosmetica trebuie amenajata conform unor norme igienico-sanitare, pe care le inveti la CURSUL de cosmetica, partea teoretica. Toate suprafetele sale, perdelele, mobilierul, aparatura si instrumentele trebuie curatate si dezinfectate cu produse speciale, conform normelor in vigoare, stabilite de Ministerul Sanatatii.

curs pentru profesionisti in cosmetica

In camera de cosmetica, nu se pot desfasura alte activitati decat cele specifice. Nicio alta incapere, birou, sufragerie sau dormitor nu poate fi la fel de bine ingrijita, intretinuta si dezinfectata, deci nu poate fi potrivita pentru desfasurarea activitatii unui profesionist in cosmetica. Doar cabinetul medical sau sala de operatie pot fi mult mai temeinic dezinfectate. In concluzie, nu te indeparta de la regulile pe care le-ai invatat in timpul cursurilor si ai grija mereu sa fii la curent cu noutatile, urmand cursuri de specializare. De acum, sa vina succesul!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest