O cariera de succes in cosmetica se construieste in timp si difera de la o persoana la alta. In timp ce unele dintre cosmeticiene aleg sa lucreze intr-un salon care se potriveste abordarii lor, alte isi deschid propriile afaceri si sunt nume cunoscute in domeniu. Oricum ar fi, primii pasi pentru a deveni specialist in cosmetica incep la cursul de profil. Cum alegi scoala potrivita si care sunt pasii pentru a construi cariera visata, explicam in acest articol.
Pielea mereu tanara, sanatoasa si stralucitoare a pacientelor este cea mai buna carte de vizita a unei cosmeticiene. Persoana care se lasa pe mainile unui specialist in cosmetica trebuie sa aiba deplina incredere si, in acelasi timp, sa se simta bine atunci cand se asaza pe pat.
Prin urmare, pregatirea profesionala impecabila trebuie sa fie insotita si de o atitudine potrivita, un comportament cald, prietenos dar, in acelasi timp, echilibrat si echidistant. Infatisarea si tinuta unui specialist in cosmetica trebuie sa faca cinste meseriei sale, aceea de a aduce frumusete.
Eleganta, discretia, curatenia desavarsita si respectarea tendintelor, adaptate la personalitatea fiecaruia, nu trebuie sa lipseasca. Trebuie sa fim modele pentru cei din jurul nostru, dar fara a ne pierde personalitatea.
Pregatirea profesionala trebuie sa fie la superlativ si continua. Totul incepe cu insusirea bazelor corecte, a teoriei si a tehnicilor, la Curs Cosmetica PREMIUM. Rezultatele bune se obtin cu mult exercitiu si munca. Odata ce capatam experienta, putem adauga o nota persoanala si sa facem mici inovatii. Trebuie sa fim la curent cu produsele si metodele noi, dar sa le selectam cu atentie doar pe cele care dau rezultate.
Ce trebuie sa faca un specialist in cosmetica
Ca un bun specialist in cosmetica, trebuie sa tii cont de mai multe aspecte, printre care:
- Respectarea clientului si folosirea exclusiva de produse de calitate, fara a face compromisuri.
- Nu trebuie sa promiti niciodata mai mult decat poti face! Daca depaseste sfera ta de competenta, pacientul trebuie trimis la un medic dermatolog.
- Nu executa tehnici si tratamente medicale. Depasesti limitele legii si, in plus, denota lipsa de respect fata de client si de meserie. Mai intai, profeseaza impecabil cosmetica si, daca doresti mai mult, continua studiile.
- Informeaza-ti si educa-ti clientii in privinta ingrijirii corecte a tipului de ten si acasa, modul corect de utilizare a produselor recomandate, dar si importanta revenirii la tratamente sau proceduri in mod regulat. Informeaza clientul despre fiecare pas sau procedura realizata.
- Personalizeaza tratamentul in functie de nevoile fiecarui client si sa nu repeti la nesfarsit aceeasi tehnica, fara sa iei in seama schimbarile fiecarui tip de ten.
In ceea ce priveste interactiunea cu clientul, discutiile pot fi prietenoase, dar este bine sa se rezume la problemele profesionale. Avem atat de multe lucruri de explicat despre ten, ingrediente active sau tratamente, incat nu este cazul sa trecem prea mult pragul vietii personale.
In plus, simtul estetic trebuie sa se manifeste in tot: machiaj, coafura si in mediul de lucru. Cabinetul trebuie sa aiba igiena impecabila, dar si sa fie aranjat cu bun gust. Dupa terminarea zilei de munca, trebuie sa ne gasim momente in care sa citim, sa invatam, sa participam la seminarii si workshop-uri.
Pare greu, dar este posibil! Odata cu o scoala buna, formatori dedicati si o educatie continua vor veni si satisfactiile sociale si materiale pe care le astepti. Dar intai trebuie sa fii cea mai buna sau macar printre cele mai bune.