Natura nu face nimic intamplator si am face foarte bine daca am asculta-o mai mult. Si ar fi bine sa fim mai atenti la ritmurile ei. Organismul uman este strans legat de toate ciclurile naturii si este puternic influentat de acestea. Dr. Manuela Ravescu, medic dermatolog, ne ofera informatii pretioase despre cele mai bune alimente pentru o piele sanatoasa.
Mediul artificial pe care ni l-am creat nu ne scoate in afara influentei ritmului circadian, a influentei schimbarilor anotimpului. In plus, trebuie sa tinem cont de fluctuatiile temperaturii si umiditatii atmosferice. De exemplu, odata cu venirea sezonului cald, se schimba intens spectrul radiatiilor solare, iar pielea devine mult mai vulnerabila in fata lor.
Exact in aceasta perioada, apar niste fructe minunate. Acestea au un bagaj complex si bogat de antioxidanti meniti sa ne creasca imunitatea generala, sa imbunatateasca starea de bine a organismului si sa creasca imunitatea pielii.
Natura este atat de inteligenta si subtila… In aceste fructe de sezon, se gasesc antioxidanti care sunt perfectionati mai ales pe neutralizarea radicalilor liberi proveniti din actiunea radiatiilor ultraviolete.
Alimente pentru o piele sanatoasa: beneficiile fructelor de sezon
Cele mai sanatoase gustari, dar si cele mai benefice mentinerii vitalitatii tenului sunt fructele de sezon, dar nu in cantitati mari. Chiar daca aceste fructe care apar la inceputul sezonului cald nu au multi carbohidrati, nu trebuie consumate in cantitati mari.
Recomandarea este de a fi consumate in cantitati mici, dar zilnic. Astfel, compusii pe care ii contin ne vor ajuta sa ne cream un scut protector in fata expunerii solare.
Iata fructele de sezon specializate in apararea tegumentului:
- afinele, preferatele mele dintotdeauna pentru ca nu sunt dulci si sunt adevarate bombe de antioxidanti. Printre ei, sunt antocianine (cele care dau culoarea afinelor), carotenoide (luteina, zeaxantina), flavonoide (rutina, resveratrol, quercetina), vitamina C, vitamina E.
- caisele, delicioase si aromate, si bonus pentru noi vin cu beta-caroten, polifenoli (taninuri), viamina C, vitamina E;
- ciresele contin bioflavonoide (quercetina), beta-caroten, vitamina C.
Aceste minunatii sunt miracole pentru sanatatea pielii. Ele trebuie consumate ca alimente (ceea ce si sunt), si nu trebuie aplicate local, sub forma de “cosmetice naturale”. Riscul este de a sensibiliza si irita pielea, facand-o astfel mai vulnerabila.
Vrei sa primesti cele mai bune sfaturi sa stii de la specialisti ce efect are alimentatia ta pentru piele? Vino la o consultatie si la un tratament in centrul nostru.
Te gandesti sa urmezi o cariera in cosmetica si vrei sa oferi mai multe informatii de specialitate, din surse sigure, certificate? Vino la cursul de cosmetica PREMIUM oferit in cadrul Scolii de Cosmetica Dr. Manuela Ravescu. Afli detalii si te poti inscrie chiar acum in urmatoarea grupa de succes, aici!